Smag på fællesskabet

Børnehjælpsdagens projekt 'Smag på fælleskabet' har til formål at skabe netværk imellem plejebørn og plejefamilier.

Smag på fællesskabet

Børnehjælpsdagens projekt 'Smag på fælleskabet' har til formål at skabe netværk imellem plejebørn og plejefamilier.

Smag på fællesskabet

Som plejebarn kan man ofte føle sig alene, og at man er den eneste i verden, der ikke bor hjemme med sine forældre. Det er plejebørn som disse, vi gerne vil forbinde med hinanden, så de kommer til at lave deres eget lille netværk. Det vil styrke plejebørnene, og det vil samtidig styrke plejefamilierne, da begge får et netværk af ligestillede.

Middagen som samlingspunkt

De plejefamilier, som deltager i ‘Smag på fællesskabet’, bliver forbundet i netværksgrupper – med 3 familier i hver gruppe. Formålet er, at de tre plejefamilier skal ses på skift, så hver familie er vært i for en god, hyggelig middag. Med andre ord, skal familierne spise sammen tre gange i alt. Udgangspunktet er at middagene foregår i eget hjem.

Plejefamilierne tilrettelægger selv de enkelte middags-arrangementer, så gruppens individuelle behov og ønsker bedst imødekommes. Udover den gode middag skal familierne lave en fælles aktivitet sammen, for at styrke relationer.

Børnehjælpsdagen afholder en opstartsevent for de deltagende plejefamilier – samt en afsluttende Plejefamiliedag med undervisning for de voksne (meritskabende) og fælles aktiviteter for børnene.

Vær med i sensommer / efterår 2024

Tilmeld jeres plejefamilie nu – og deltag i ‘Smag på Fællesskabet’ i sensommeren / efterår 2024. Vi etablerer i alt 10 netværksgrupper á 3 plejefamilier. Vælg at komme i en netværksgruppe med plejefamilier, som I allerede kender. Eller lad Børnehjælpsdagen foretaget et match med to andre familier på baggrund af jeres ønsker, behov og lokation.

Alle deltagende familier modtager et tilskud på op til 1000 kroner. Pengene skal dække udgifter til middagen.

‘Smag på fællesskabet’ løber over en 2-årig periode med støtte fra Socialstyrelsen. Børnehjælpsdagen etablerer netværksgrupper i forår 2023, efterår 2023, forår 2024 og efterår 2024. Målet er dermed, at i alt 4 x 30 = 120 plejefamilier vil få glæde af indsatsen.

 • +

  HVAD ER FORMÅLET MED PROJEKTET?

  ‘Smag på fællesskabet’ har til formål at styrke de sociale og personlige kompetencer hos de børn og unge ved at sætte dem i et netværk af ligesindede.

  Projektets fokusområder

  • Vi hjælper plejebørn i at få et netværk med andre plejebørn.
  • Vi støtter op om at plejebørnene får indblik i hvordan andre familier fungerer og gør dem robuste overfor de udfordringer, enhver ung møder i livet
  • Vi hjælper deltagerne i at være vært for andre, men også være gæst i andres hjem.
  • Vi støtter plejefamilierne og plejebørnene får styrket deres netværk.

 • +

  HVEM ER MÅLGRUPPEN?

  Vi ønsker at styrke de sociale og personlige kompetencer hos anbragte børn og unge ved at sætte dem i et netværk af ligesindede. Projektets målgruppe er derfor plejefamilier med en eller flere børn.


 • +

  HVEM SAMARBEJDER VI MED?

  Projektet er støttet med midler fra Socialministeriet


SÅDAN STYRKER VI PLEJEFAMILIERNES LIVSRELATIONER OG NETVÆRK


©Børnehjælpsdagen 2020. Alle rettigheder forbeholdes.